Help! mijn (klein)kinderen kunnen in deze tijd geen woning kopen
19 september 2022 

Help! mijn (klein)kinderen kunnen in deze tijd geen woning kopen

Deze blog is voor iedereen met (klein)kinderen waarvan de kinderen het huis niet uit kunnen door de huidige woningmarkt.

Wist je dat je dit jaar jouw kinderen op een belastingvriendelijke manier kan helpen bij het kopen van een eerste woning?

Ook zonder volle bankrekening

Ook als je geen geld op de rekening hebt staan kun je de (klein)kinderen helpen. Als je in het bezit bent van een koopwoning (met of zonder hypotheek) zijn er namelijk veel mogelijkheden. Vaak zit er op de woning veel overwaarde. Met deze overwaarde is het mogelijk om een schenking te doen om de (klein)kinderen te helpen om zelf een woning te kopen.

Hierin is het spreekwoord "alle beetjes helpen" ook zeker van toepassing.

Leen-schenk constructie

Als je het geld niet wil schenken maar wel wil helpen dan is het ook mogelijk om een leen-schenk constructie op te bouwen. Bij zo'n constructie profiteren zowel je (klein)kinderen als jij. Er wordt onderhands geleend en de rente kun je fiscaal aftrekken. En je kunt rekenen op een hoger rendement dan als je het geld op een spaarrekening laat staan.

Je kunt er ook voor kiezen om de rente én aflossing te schenken. Er zijn dan geen maandlasten en jij krijgt je geld terug wanneer de woning weer verkocht wordt of op een ander afgesproken moment.

Meerdere (klein)kinderen?

Heb je meerdere (klein)kinderen die je graag wil helpen, maar is 1 van de kinderen nog niet zover om uit huis te gaan? Dan kunnen wij daarbij wel al helpen om te kijken naar de mogelijkheden voor alle (klein)kinderen, zodat niemand zich achtergesteld kan voelen!

Kan dit ook in jouw situatie?

Klinkt dit heel ingewikkeld of denk je dat je heel veel geld moet hebben om bovenstaande mogelijk te maken dan willen wij je graag uitleggen hoe dit in zijn werk gaat en dat je niet veel eigen geld nodig hebt om jouw (klein)kinderen te helpen.

Plan dus gerust een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in zodat wij je de mogelijkheden hiervan uit kunnen leggen. Hiermee zorg je ervoor dat ook jouw (klein)kinderen een woning kunnen kopen in deze markt. Dit gesprek mag samen met het (klein)kind, maar mag ook in 1e instantie alleen en later nog een gratis vervolggesprek met jouw (klein)kind erbij.

(Let op, per 1 januari wijzigt de wetgeving, dus dit kan alleen nog in 2022)


        Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis advies     


Reactie plaatsen

Ontvang onze updates en blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips? schrijf je dan nu in voor onze updates. Je kunt je altijd elk gewenst moment weer makkelijk afmelden.