We hebben maandelijks extra ruimte voor leuke dingen!

Dankzij oversluiten hebben we weer een lage rente die lang vaststaat! 

Je hypotheek oversluiten is dé manier om lagere maandlasten te realiseren! 

Bij het afsluiten van jouw hypotheek  heb je gekozen voor een periode om de rente vast te zetten. Afhankelijk van hoe lang dat geleden is kan het voordelig zijn om de hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van je hypotheek leg je de hypotheekrente weer opnieuw vast voor een langere periode. De rentestand is nu historisch laag. Voor iedereen die de rentevaste periode voor 2018 heeft vastgezet, is het interessant om te laten adviseren of het oversluiten van de hypotheek voordelig is. Dat eerste advies is natuurlijk vrijblijvend en zonder kosten.


Drie maanden voor jouw rentevaste periode afloopt, ontvang je van de bank een voorstel om de rente weer vast te zetten. Je bent absoluut niet verplicht om op dat aanbod in te gaan. Laat je vooral goed adviseren voor je de rente weer voor lang vast zet. De bank zal je zeker niet vertellen dat je kunt "shoppen" met je hypotheek maar dat kan zeker!
 Daarnaast is het ook niet zo dat je de rente pas weer kunt vastzetten wanneer je rentevaste periode is afgelopen. Je kunt op elk gewenst moment een vrijblijvende berekening laten maken door één van onze een hypotheek adviseurs. Zo weet je of het oversluiten van je hypotheek voor jou op dat moment voordelig is. 

Je hypotheek oversluiten kan voordelig zijn als:

Je een hypotheek hebt van voor 2018; of
Als je een rente hebt die hoger is dan 3%; of
Als je rentevasteperiode binnen 2 à 3 jaar afloopt; of
Als je wil profiteren van de lage rentestand; of
Als je de zekerheid van vaste lage maandlasten zoekt.

Maak nu een afspraak 

voor een gratis en vrijblijvend gesprek!

  Wat houdt hypotheek oversluiten in?

Je hypotheek oversluiten lijkt ingewikkeld maar dat valt best mee. Nogmaals, je hoeft echt niet te wachten tot je rentevaste periode is afgelopen en je zit ook zeker niet vast aan dezelfde bank! Wij hebben toegang tot meer dan 40 aanbieders van hypotheken. Daar zitten zeker aanbieders tussen die passen bij jou situatie, wensen en behoeften. 

Stap 1 is een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Tijdens die afspraak maken we eerst over en weer kennis met elkaar. Dan bekijken we je huidige situatie, je wensen en behoeften. Vervolgens lopen we door de huidige hypotheek heen en berekenen we wat de kosten zijn van oversluiten. Om je hypotheek te kunnen oversluiten maak je een aantal kosten:

  • De kosten van de notaris voor het registreren van de nieuwe hypotheek en het beëindigen van de oude hypotheek;
  • De kosten van een taxatie om de waarde van je woning te bepalen;
  • Onze advieskosten;
  • De boeterente die je huidige hypotheek aanbieder rekent voor het vervroegd aflossen van jouw hypotheek.

Wanneer je deze kosten terugverdiend in de nieuwe rentevaste periode, dankzij de lagere maandlasten dan adviseren wij om je hypotheek over te sluiten. Goed om te weten is dat je deze kosten bijna altijd kunt mee financieren in de hypotheek. 

Hypotheek oversluiten, de voordelen:

Lagere maandlasten
Meer zekerheid
Nieuwe hypotheekvoorwaarden
Verbouwing mee financieren
Langer een lage rente vastzetten

Bereken hier hoeveel je kan besparen! 

Wat is een boeterente?

Wij horen vaak van klanten, "Ik heb al met de bank gebeld en ze geven aan dat ik een boete moet betalen als ik wil oversluiten, waarom moet dat?"

De boeterente is het "verlies" dat de aanbieder van jouw hypotheek heeft doordat je de lening eerder aflost dan je van te voren had afgesproken. De hoogte van de boeterente wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. De belangrijkste daarvan zijn de resterende rentevaste periode en het verschil tussen de huidige rentestand en de rente die je hebt afgesproken toen je de rente op je hypotheek hebt vastgezet. 

Belangrijk om te weten is dat de kosten die horen bij het oversluiten van jouw hypotheek, aftrekbaar zijn van je inkomstenbelasting. De belastingdienst betaalt dus een stukje mee aan de boeterente!

Wij vinden het heel belangrijk dat oversluiten bij je situatie past en de besparing voor jou voldoende is. Om deze reden bieden wij de gratis hypotheekscan aan, zodat je weet welke voor- en/ of nadelen er voor jou zijn.

Wist jij dat:

De boete rente fiscaal aftrekbaar is!

Ask advies je een gratis hypotheekscan biedt!

Wij jou alleen laten oversluiten als deze situatie voor jou financieel voordelig is!

Je geen boeterente betaalt over het deel van de hypotheek dat je boetevrij mag aflossen.

Je alleen het verschil tussen je huidige rente en de rente die de geldverstrekker nu vraagt voor een vergelijkbare hypotheek betaalt.

Plan meteen een afspraak in met een van onze adviseurs!

Wil je niet oversluiten maar wel lagere maandlasten? 

Bereken het hier!


Ontvang onze updates en blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips? Schrijf je dan nu in voor onze updates. Je kunt je altijd elk gewenst moment weer makkelijk afmelden.