Strategisch financieren is net zo belangrijk!

Met een goede strategie groeit je portefeuille verstandig en snel!

Jouw verhuurhypotheek berekenen? Doen we!

Een huis of woning verhuren die gefinancierd is met een hypotheek? Dat kan, met een hypotheek voor verhuur. In de voorwaarden van een normale hypotheek is verhuur van de woning uitgesloten. Verhuur je de woning toch? Dan heeft jouw bank of financier het recht om het krediet in te trekken. Op dat moment ben je verplicht om de hypotheek direct compleet af te lossen. Daarnaast heb je toestemming gegeven om de bank de woning via executie te (laten verkopen). Beide scenario's zijn niet ideaal. Daarom adviseren wij altijd een verhuurhypotheek in deze situatie. 

De rente van een verhuurhypotheek ligt hoger dan die van een normale hypotheek. Dat is niet te ontkennen. Maar ook wel logisch omdat het risico voor de geldverstrekker hoger is, het risico ligt namelijk vooral op huurder die de woning huurt en hoe goed hij of zij netjes elke maand de huur betaald. Daar heeft de bank minder invloed op. Veel aanbieders van een verhuurhypotheek kijken naar het onderpand en het eigen vermogen dat jij hebt om de woning te financieren. Vaak wordt daarnaast ook je inkomen meegewogen. 

Tegelijkertijd zijn er flink wat aanbieders van verhuurhypotheken, en als onafhankelijk hypotheek adviseur hebben wij toegang tot (zo goed als) allemaal. Wil je weten welke verhuurhypotheek in jouw situatie past? Maak dan kennis met onze vastgoed adviseurs.

Kenmerken van een verhuurhypotheek:

Max hoogte: 70-90% van de marktwaarde in verhuurde staat
Altijd eigen geld inleggen, en vaak een spaarpot voor onderhoud/leegstand
Rentevaste periodes van 1 tot 10 jaar.
Tot 50% aflossingsvrij is mogelijk

Jouw hypotheek omzetten naar een verhuurhypotheek?

  Wat is een verhuur hypotheek?

Een verhuurhypotheek is een lening voor de aankoop van een woning die jij al verhuurt, of die jij wilt gaan verhuren. Daarmee heb je een huis als belegging, naast de woning waar je zelf in woont. 

Er zijn twee soorten aanbieders van verhuurhypotheken: particulier en professioneel. Het belangrijkste verschil tussen deze aanbieders is dat wanneer je als particulier verhuurt je dit niet doet met de doelstelling om daar je werk van te maken. 

Particuliere verhuur hypotheek

De particuliere verhuurhypotheek is dus bedoeld om naast je inkomen uit je werk extra geld te verdienen, zoals je dat ook zou kunnen door op de beurs in fondsen te beleggen of om een woning voor jouw kinderen beschikbaar te stellen. Als particulier  kun je  met een verhuurhypotheek vaak tot maximaal 5 woningen financieren. Dit verschilt wel per aanbieder. Ook belangrijk is dat je met een verhuurhypotheek geen recht hebt op hypotheekrenteaftrek. Een verhuurhypotheek valt in Box 3.

De huurinkomsten die je ontvangt zijn (meestal) onbelast. Wij kennen een goede fiscalist die je hierin kan adviseren.

Professionele verhuur hypotheek

De andere kant is het professioneel of zakelijk verhuren van panden. Dan is het voor jou de belangrijkste inkomstenbron, en ben je er actief mee bezig om dat inkomen te vergroten. Dit is ook van toepassing wanneer je woningen gaat "flippen". Dat wil zeggen, aankopen, opknappen en weer verkopen. ook hier heb je een bijzondere hypotheek nodig, waar wij je in kunnen adviseren. 

Verhuur hypotheek, bijzondere voorwaarden:

Alleen bestemd voor woningen met permanente bewoning
10% van de hypotheek boetevrij aflossen per jaar
De huuropbrengsten zijn minimaal 1,25x de rentelasten
Verbouwing mee financieren
Tot 60% van de hypotheek aflossingsvrij financieren

Plan meteen een afspraak in met een van onze adviseurs!

Een greep uit onze aanbieders van verhuurhypotheken

Dynamic verhuurhypotheken via ASK Advies
Gespecialiseerd in verhuurhypotheken voor particulieren met een snelle verwerking.
RNHB Hypotheken via ASK Advies
Voor de particuliere en professionele vastgoed belegger is er een financiering van RNHB
Woonfonds hypotheken via ASK Advies
Woonfonds kijkt naar zowel jouw eigen inkomen als naar de huurinkomsten van je verhuurde woning. 
Nationale Nederlanden Hypotheken via ASK Advies
Een verhuurhypotheek met een opslag van 1% op de geldende rent voor een reguliere hypotheek

Ontvang onze updates en blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verhuurhypotheken? Schrijf je dan nu in voor onze updates. Je kunt je altijd elk gewenst moment weer makkelijk afmelden.