Is het een feit of een fabel?
26 juli 2022 

Is het een feit of een fabel?

Regelmatig nemen we een aantal vragen of uitspraken rondom hypotheken onder de loep. Is het een feit of is het een fabel?

Stelling: De rente stijgt en de huizeprijzen zijn hoog, het is beter om even te wachten met het oversluiten van een hypotheek of het kopen van een nieuwe woning.

Antwoord: FABEL

De rente is op dit moment inderdaad hoger dan de afgelopen periode. Maar historisch gezien staat de rente echt nog heel erg laag. In het verleden waren de rentes in de jaren '80 zelfs 14% en in het jaar 2000 lag dit rond de 6%.

Wanneer je de rentevaste periode voor 2018 hebt vastgezet is het erg interessant om eens te kijken of het oversluiten van je hypotheek niet voordelig is. Je kunt op elk gewenst moment een vrijblijvende berekening laten maken door een onafhankelijk adviseur. Zo weet je of het oversluiten van je hypotheek voor jou op dat moment voordelig is.


    Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis advies   

Stelling: Oversluiten kan alleen aan het einde van de looptijd

Antwoord: FABEL

Je kunt op elk gewenst moment je hypotheek oversluiten. En dat kan, zoals hierboven geschreven, best interessant zijn. Wel moet je er rekening mee houden dat je te maken kunt krijgen met een boeterente. Dat is eigenlijk niets meer of minder dan het "verlies" dat de geldverstrekker heeft doordat je de lening eerder aflost dan van te voren afgesproken. Laat je hierdoor niet direct afschrikken. De boeterente mag je aftrekken van je belastbaar inkomen (box 1) bij je belastingaangifte.

Stelling: Wij kunnen naast het hypotheekadvies ook helpen bij het aankopen van een woning

Antwoord: FEIT

Wij bieden, naast hypotheekadvies inderdaad ook aankoopbegeleiding aan bij het bieden op en het kopen van een woning. Hierbij kijken we met je mee naar woningen die aan jouw wensen voldoen. Na een succesvolle bezichtiging doen we (op afstand) onderzoek naar de woning en schatten we in wat de reële waarde is. 


    Meer weten over aankoopbegeleiding   

Ook iets gehoord over hypotheken en wil je graag weten of het een feit of een fabel is? Mail ons naar vragen@ask-advies.nl


Reactie plaatsen

Ontvang onze updates en blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips? schrijf je dan nu in voor onze updates. Je kunt je altijd elk gewenst moment weer makkelijk afmelden.