Hypotheekadvies voor starters

5 jaar

toonaangevend in de hypotheekmarkt

150+

starters geholpen

40+

verschillende geldverstrekkers

 'Als starter is het bijna onmogelijk om een huis te kopen' 

Het is een zin die vaak gezegd wordt, maar voorbereiding is het halve werk. Spreek daarom af met ASK dan bespreken we je mogelijkheden en leggen we de verschillende hypotheekvormen en verwante verzekeringen aan je uit, zodat je aan het eind van het gesprek goed voorbereid op huizenjacht kan gaan.

Ik heb mijn droomwoning al gevonden, wat nu?

Als je je droomwoning gevonden hebt, wil je niks liever dan de sleutel ophalen en er gaan wonen! Voor je een huis gaat kopen, is het belangrijk om te kijken of je de financiële verplichtingen ook aankan. Hieronder kan je berekenen of je de woning die je op het oog hebt, kunt kopen. Let op! Deze tool is indicatief en houdt niet rekening met eventuele uitzonderingen/ bijzondere regeling waar je misschien recht op hebt. Tijdens het eerste, gratis en vrijblijvende, gesprek, kijken onze adviseurs ook naar de mogelijke uitzonderingen die je in je voordeel kunt gebruiken. Deze uitzonderingen zouden het zomaar eens mogelijk kunnen maken dat jij in je droomhuis kan gaan wonen! 


Ik heb geen vast dienstverband, kan ik dan ook een hypotheek krijgen?

Ook als je geen vast dienstverband hebt kan je zelf berekenen wat je maximale hypotheek kan zijn. Dan kunnen wij ook een hypotheek voor je regelen! Hier geldt ook: de uitzonderingen worden alleen door onze adviseurs in het eerste gesprek meegenomen! Zorg dan wel dat je je inkomensgegevens van de afgelopen 3 jaar beschikbaar hebt.  


Let op!

Wees ervan bewust dat je ook eigen geld in zult moeten leggen voor de aankoop van de woning (denk aan advieskosten, notariskosten, overdrachtsbelasting) omdat maximaal 100% van de koopprijs van de woning gefinancierd kan worden met een hypotheek . Daarnaast is het van belang of je andere schulden of verplichtingen hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kredieten, studieschuld, alimentatie.
Als dat zo is dan verlaagt dat je maximale hypotheek.

Maak een afspraak met een van onze adviseurs!

De koffie is heerlijk....

Kan ik mijn droomwoning kopen?

Dit is van veel factoren afhankelijk, maak hieronder direct een berekening.

Let op! dit is een indicatie. Soms is er meer mogelijk dan deze tool aangeeft. Onze adviseurs staan te springen om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen.
Bekijk hier het volledige renteoverzicht of bereken de maximale hypotheek die je kan lenen! 

Wat hebben andere starters ervaren?

These slides will be slide-able on the live version of your page!

'Nu hebben we ons droomhuis waar we onze kinderen kunnen grootbrengen'

Michael heeft vanaf dag 1 voor ons klaar gestaan. We wisten wel iets van hypotheken af, maar een heel groot deel is toch "hogere wiskunde" voor ons


Hij heeft is grondig, maar toch in Jip en Janneke taal ons overal doorheen geloodst. Nu hebben we ons droomhuis waar we onze kinderen kunnen grootbrengen. 

Top kerel. 

Alvin | 16-02-2021 | ★ ★ ★ ★ ★

Ms. Nameless
Add Your Stars

'Enorm goed en uitgebreid advies, daarnaast zijn wij erg snel geholpen.'

Enorm goed en uitgebreid advies, daarnaast zijn wij erg snel geholpen. Nam alle tijd voor onze vragen. 


J. Hoogenboom | 16-06-2021 | ★ ★ ★ ★ ★

Ms. Nameless
Add Your Stars
'Door de bomen het bos niet meer kunnen zien'
Door de bomen het bos niet meer kunnen zien, uiteindelijk Michael aan geschreven, welke mij prima heeft geholpen met een passende offerte. 


Thierry | 11-02-2021 | ★ ★ ★ ★

Ms. Nameless
Add Your Stars

'Echt geweldig, ik zou iedereen jullie aanraden'

Ik ben zelf een starter dus een huis kopen is erg nieuw voor mij. Ik had veel vragen en ferdy wist die goed te beantwoorden en gaf mij alle info om te zoeken naar een nieuwe woning. Het contact is er goed en wat mij verbaasde dat ferdy ook meekeek naar woning die interessant zijn en binnen mijn budget vallen. Verder heeft ferdy ook alles geregeld betreft de lening en andere zaken. Echt geweldig, ik zou iedereen jullie aanraden
Thijs Klein Lenderink| 16-07-2021 | ★ ★ ★ ★ ★

Ms. Nameless
Add Your Stars

  

De reviews zijn geschreven op advieskeuze.nl

Veel gestelde vragen

                   

Starters

Kan ik als starter een huis kopen in deze markt?

Ja, dat is zeker mogelijk! Als je alleen bent zal de hypotheek minder hoog zijn dan wanneer je samen bent. Maar het is in beide gevallen mogelijk om een hypotheek af te sluiten en een huis te kopen!

Voor starters is, bij sommige geldverstrekkers, zelfs een speciale starterslening. Dan ga je pas aflossen na 2 jaar, zodat je eerst wat vermogen op kan bouwen!

Moet ik al een huis op het oog hebben voor het eerste gesprek?

Nee, dat hoeft niet. Wij kijken vooral naar je inkomen en eventuele andere schulden die je hebt bij de berekening. Daarna kunnen wij je helpen met de zoektocht naar het perfecte huis!

Als je wel al een huis op het oog hebt, kunnen wij je ook verder helpen!

Ik heb geen vast dienstverband, kan ik dan ook een hypotheek krijgen?

Ja, dat kan zeker. Het is belangrijk dat je dan wel de gegevens van je inkomen van de afgelopen 3 jaar beschikbaar hebt.

Kan ik een hypotheek krijgen als startende ondernemer?

Ja! Dat kan zeker. Wij helpen niet alleen ondernemers die al een langere periode in het vak zitten, maar ook de startende ondernemers helpen wij graag op weg naar een eerste huis!

Heb ik eigen geld nodig om een huis te kunnen kopen?

Waarschijnlijk wel, er zijn een aantal kosten die mee genomen moeten worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld advies- en notaris kosten.

Is de eigen inleg altijd 6%?

Nee, dit bedrag klopt in de regel niet. De enige variabele bedragen zijn de overdrachtsbelasting van 2%, of voor starters onder de 35 jaar 0%, en de NHG kosten van 0,7% van het hypotheekbedrag. De overige kosten, zoals: hypotheekadvies, notariskosten en taxatiekosten zijn vaste kosten en niet afhankelijk van de hoogte van de hypotheek.

Word ik het hele proces geholpen of krijg ik alleen advies?

Het hele proces begeleiden we je. Van het zoeken naar een huis tot aan de overdracht bij de notaris. Je staat er dus nooit alleen voor.

Wat ga ik per maand betalen?