Hypotheekvormen

Wat is een aflossingsvrije opeethypotheek?

Een opeethypotheek wordt door verschillende geldverstrekkers aangeboden. Deze hypotheek houdt in dat er maandelijks niks betaald hoeft te worden. De overwaarde van uw huis wordt aan u betaald. De rente die betaald hoort te worden, wordt bij de hypotheek opgeteld. De totale hypotheeksom wordt hoger. 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Er zijn geen specifieke voorwaarden waaraan er voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor de aflossingsvrije opeethypotheek. Echter adviseren wij alleen een opeethypotheek af te sluiten wanneer u richting de pensioen leeftijd gaat, of deze al bereikt heeft. 

Ontvang ik mijn overwaarde in één keer?

De overwaarde kan in één keer opgenomen worden, maar u kan er ook voor kiezen om de overwaarde maandelijks te laten storten op uw bankrekening. Op deze manier ontvangt u maandelijks een bepaald bedrag. 

Wat gebeurd er als mijn huis 'onder water' komt te staan?

Wanneer uw huis onder water komt te staan, is de hypotheek hoger dan uw huis op dat moment waard is. Dit is geen probleem, de geldverstrekker heeft hier een passende oplossing voor! Zolang het huis verkocht wordt voor de marktwaarde, deze wordt vastgesteld door de taxateur, is er niks aan de hand en betaald de geldverstrekker het verschil! 

Wil jij dit ook? Maak hier een gratis en vrijblijvende afspraak!