Woningwaarde berekenen

Wat is jouw woning waard?

Maak online een berekening van de waarde van jouw woning en kom goed voorbereid  voor de dag!Wat kun jij doen met het woningwaarde rapport

Ask Advies Aankoopbegeleiding

Je woning verkopen

De huizenmarkt is het afgelopen jaar spectaculair gestegen. De kans is groot dat jouw woning meer waard is dan waar jij het voor gekocht hebt. Als je jouw woning verkoopt maak je dus winst. Die winst kun jij inzetten voor je volgende huis! 

Met deze berekening kun jij een inschatting maken hoeveel winst je kunt maken als jij je huis verkoopt. 

Combineer dat met onze berekening van jouw maximale hypotheek en je weet met welk budget jij kunt gaan shoppen op de huizenmarkt

Heb jij overwaarde?

Is de waarde van jouw huis hard gestegen, dan is de kans groot dat je overwaarde hebt. Overwaarde is namelijk het verschil tussen de waarde van jouw huis en jouw hypotheek. 

Wil jij gebruik maken van jouw overwaarde? Je kunt bijvoorbeeld een verbouwing en/of energiebesparende maatregelen ermee financieren.  Maar ook een aanvulling op het pensioen is mogelijk.

Door je woningwaarde te berekenen, heb je ook een idee van jouw overwaarde. Voor advies hoe jij je overwaarde uit je stenen haalt, maak een gratis en vrijblijvende afspraak met ons.

Rente korting

De risicoklasse is de verhouding van de opstaande hypotheekschuld en de waarde van jouw woning. Heb jij toen je jouw huidige woning kocht maximaal geleend, dan is de oorspronkelijke risicoklasse 100%. Omdat jouw geldverstrekker dan meer risico loopt, rekenen ze een hogere rente. 

Heb jij intussen afgelost op jouw hypotheek en is jouw woning meer waard geworden dan  kan het zijn dat je nu in een lagere risicoklasse valt en dus mogelijk een lagere rente betaald. Afhankelijk van jouw geldverstrekker is deze rente wel of niet automatisch aangepast. Zo niet, dan kun jij waarschijnlijk besparen.  

Door jouw topafslag te berekenen met de uitslag van het woningwaarde rapport kun je zien of jij kunt besparen.

Overtuigd? Bereken nu jouw woningwaarde!

Direct berekenen

Woningwaarde berekenen

Jouw huidige woningwaarde berekenen is voor iedereen interessant. Met ons woningwaarde rapport krijg je een goede indicatie wat jouw huis nu waard is. 

Op basis van de historische huizenmarkt cijfers, de WOZ waarde en andere variabelen maken we een woningwaarde rapport voor jou op. 

Let op: deze woningwaarde is een indicatie op basis van de gegevens die jij zelf invult. Aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleend.