Overlijdensrisicoverzekeringspremie berekenen

Met een overlijdensrisicoverzekering dek je het financiële risico van overlijden af gedurende de looptijd van de polis. Wil jij weten hoeveel dit kost, bereken het gelijk!

Bereken hier jouw premie

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering dek je het financiële risico van overlijden af gedurende de looptijd van de polis. Overlijd je vóór de einddatum van de verzekering, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit aan je nabestaanden.


  • Degene op wiens leven de verzekering is afgesloten, is de verzekerde.
  • De begunstigde is degene die de uitkering ontvangt.


Bij bijna alle verzekeraars kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten op 2 levens, bijvoorbeeld op je eigen leven en dat van je partner. Meestal is dan de achterblijvende partner de begunstigde, maar ook je kinderen kunnen begunstigden zijn.

Waarom is een overlijdensrisicoverzekering (OVR) belangrijk?

Is een OVR verplicht?

Sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan was je altijd verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als de hypotheek meer dan 80% van de waarde van je woning bedraagt. Vanaf 2018 geldt deze regel niet meer.

Bij andere hypotheken verschilt het per hypotheekverstrekker. Het is belangrijk om dit altijd checken. Om te voorkomen dat dat je nabestaanden op moeten draaien voor je hypotheekschuld is het altijd verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Ook als dit niet verplicht is.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat je niet alleen voor nu een goede hypotheek hebt en goed verzekerd ben, maar willen ook dat alle zaken voor later goed geregeld zijn. Wij raden het daarom aan om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Wij kunnen je daar bij helpen!

Overtuigd? Bereken hier jouw premie!

Direct berekenen