Hypotheek bespaarcheck

Volgens recent onderzoek van de hypotheekbond kan 1 op de 4 huishoudens besparen op de hypotheek. Bereken zelf of jij ook kunt besparen op jouw hypotheek

Bereken hier jouw besparing

Zelf je hypotheek bespaar check berekenen

Met onze bespaarcheck controleren we 4 verschillende opties om te besparen op de maandelijkse kosten van jouw hypotheek:

  • Rentekorting op jouw hypotheek
  • Intern oversluiten
  • Oversluiten bij een andere aanbieder
  • Verhuizen naar een andere woning


Pas wel op, dat dit maar een algemene indicatie is of je werkelijk kunt besparen. Om ├ęcht te weten of jij kunt besparen adviseren wij om een uitgebreide hypotheekberekening door ons te laten maken. 

De eerste afspraak is bij ons altijd vrijblijvend en gratis!

Wat kun jij doen met de bespaar check berekening

Jouw hypotheek oversluiten

Bij het afsluiten van jouw hypotheek  heb je gekozen voor een periode om de rente vast te zetten. Afhankelijk van hoe lang dat geleden is kan het voordelig zijn om de hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van je hypotheek leg je de hypotheekrente weer opnieuw vast voor een langere periode. De rentestand is nu historisch laag. Voor iedereen die de rentevaste periode voor 2020 heeft vastgezet, is het interessant om te laten adviseren of het oversluiten van de hypotheek voordelig is. Dat eerste advies is natuurlijk vrijblijvend en zonder kosten.

Bereken je topafslag

De risicoklasse is de verhouding van de opstaande hypotheekschuld en de waarde van jouw woning. Heb jij toen je jouw huidige woning kocht maximaal geleend, dan is de oorspronkelijke risicoklasse 100%. Omdat jouw geldverstrekker dan meer risico loopt, rekenen ze een hogere rente. 

Heb jij intussen afgelost op jouw hypotheek en is jouw woning meer waard geworden dan  kan het zijn dat je nu in een lagere risicoklasse valt en dus mogelijk een lagere rente betaald. Afhankelijk van jouw geldverstrekker is deze rente wel of niet automatisch aangepast. Zo niet, dan kun jij waarschijnlijk besparen.  

Door jouw topafslag te berekenen met de uitslag van het woningwaarde rapport kun je zien of jij kunt besparen.

Overtuigd? Bereken nu wat jij maandelijks kan besparen!

Direct berekenen