Hypotheek als je (bijna) met pensioen bent

Alles over het oversluiten van je hypotheek, mét overwaarde opnemen!

20-09-2021
Begint om 19:00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wat ga je leren tijdens dit webinar?

Aanbieders hebben aantrekkelijke voorwaarden:

  • Aflossingsvrij
  • Levenslang een vaste lage rente
  • helemaal geen woonlasten betalen
  • Vanaf 57 jaar, nóg meer mogelijkheden

Krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe sluit je een hypotheek af ná je pensioen?
  • Hoe werkt dat, geld opnemen uit je overwaarde?
  • Moeten we nog aflossen op de hypotheek na ons pensioen?
  • Kunnen wij ook iets met onze hypotheek als we alleen AOW hebben?

Michael Monden

Michael Monden, eigenaar en hypotheekadviseur bij Ask Advies

Als ondernemer en hypotheekadviseur vind ik het belangrijk dat iedereen de kans heeft om verstandige beslissingen te nemen over de hypotheek. Het proces van oversluiten en overwaarde opnemen lijkt heel ingewikkeld voor klanten die richting het pensioen gaan. Als adviseur weet ik dat voor de meeste mensen er juist meer mogelijk is in die levensfase. Daar vertel ik graag meer over tijdens dit webinar. 

Aanmelden voor het webinar

Je hypotheek oversluiten is dé manier om lagere maandlasten te realiseren!

Besparen op je hypotheek, wie wil dat nou niet?
Je hypotheek oversluiten kan voordelig zijn.
Als je elke maand lagere maandlasten betaalt, kan dat je veel geld besparen.

Je hypotheek oversluiten betekend dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Dit kan bij je huidige bank / geldverstrekker maar dit kan ook bij een andere geldverstrekker zijn.

Nu de rentes historisch laag zijn, is dit wellicht het moment om je hypotheek over te sluiten en je maandlasten te verlagen.

Naast het voordeel van lagere maandlasten heb je als je de hypotheek oversluit ook de keuze voor een nieuwe rente vaste periode. Het kan heel interessant zijn om de rente nu wat langer vast te zetten.


Bij het afsluiten van jouw hypotheek  heb je gekozen voor een periode om de rente vast te zetten. Afhankelijk van hoe lang dat geleden is kan het voordelig zijn om de hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van je hypotheek leg je de hypotheekrente weer opnieuw vast voor een langere periode. De rentestand is nu historisch laag. Voor iedereen die de rentevaste periode voor 2020 heeft vastgezet, is het interessant om te laten adviseren of het oversluiten van de hypotheek voordelig is. Dat eerste advies is natuurlijk vrijblijvend en zonder kosten.

Je hypotheek oversluiten kan voordelig zijn als:

Je een hypotheek hebt van voor 2012; of
Als je een rente hebt die hoger is dan 3%; of
Als je rentevasteperiode binnen 2 à 3 jaar afloopt; of
Als je wil profiteren van de lage rentestand; of
Als je de zekerheid van vaste lage maandlasten zoekt

Aanmelden voor het webinar

Overwaarde uit je huis gebruiken als aanvulling op je pensioen!

Heb je overwaarde op je woning? Goed nieuws! Er zijn steeds meer mogelijkheden om de overwaarde te gebruiken. Misschien wil je dit geld graag uit je stenen halen voor bijvoorbeeld een (wereld)reis, een aanpassing op je woning, een grote uitgave of een maandelijkse aanvulling. Je kan zelf bepalen wat je met dit geld wilt doen.


Als de woningwaarde van je koophuis hoger is dan de hypotheekschuld, heb je overwaarde. Dat kan komen doordat de woning in waarde is gestegen, of doordat je al een deel van je hypotheek hebt afgelost. Of beide natuurlijk. De overwaarde kan je op verschillende manieren benutten.

Naast het voordeel van lagere maandlasten heb je als je de hypotheek oversluit ook de keuze voor een nieuwe rente vaste periode. Het kan heel interessant zijn om de rente nu wat lager vast te zetten.

De 1e keuze die je kan maken is of je een bedrag in 1x wilt opnemen of dat je liever elke maand een aanvulling krijgt op je inkomen. Daarna kan je weer kiezen uit 2 verschillende opties.

De voordelen:

Mogelijk lagere maandlasten
Afslossen is niet verplicht
Je blijft in jouw woning wonen
Jij bepaalt hoe jij jouw geld gebruikt
Gratis advies gesprek bij ASK

Uw hypotheek na pensioen

Levensrente hypotheek

Alleen rente betalen over de lening bij de aflossingsvrije hypotheek van ASR. Een hypotheek zonder einddatum met een levenslange vaste rente.
ABN AMRO hypotheken via ASK Advies

Opeethypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek zonder maandlasten. Haal het vermogen los uit de stenen, zonder dat u uw huis hoeft te verkopen.

ZilverHuis hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek zonder maandlasten. Haal het vermogen los uit de stenen, zonder dat u uw huis hoeft te verkopen.

Aanmelden voor het webinar

Hoe werkt de aflossingsvrije levensrente hypotheek van a.s.r.?

De Levensrente hypotheek van a.s.r. is een aflossingsvrije hypotheek zonder einddatum en is speciaal voor senioren die de AOW-leeftijd hebben bereikt.  U betaalt elke maand alleen rente over de lening. Het rentepercentage en de maandlasten die u betaald staan levenslang vast, daardoor blijven uw maandlasten ook gelijk, ook als de rente stijgt! De Levensrente hypotheek heeft geen einddatum. U betaalt de lening pas terug als u of uw nabestaande het huis verkoopt.

Voordelen en voorwaarden van de levensrente hypotheek:

Vaste Rente

Voor de rest van uw leven een vaste rente, dus nooit meer een rentewijziging!

Maximaal 50% van de woningwaarde

U kunt de Levensrente hypotheek gebruiken voor het oversluiten en/of ophogen van uw huidige hypotheek of voor de aankoop van een woning (tot 50% van de woningwaarde).

Lage maandlasten

Zekerheid en rust dankzij vaste lage maandlasten van de aflossingsvrije Levensrente Hypotheek!

Geen einddatum van de hypotheek

Geen zorgen over het aflossen van de lening.
 U lost de hypotheek af op het moment dat het u schikt en anders pas als u of uw nabestaande de woning verkoopt.

AOW-gerechtigde leeftijd

Zowel u als uw partner moeten de AOW-gerechtigde leeftijd hebben.

Hoe werkt een aflossingsvrije opeethypotheek?

Een opeethypotheek houdt in dat u geen maandlasten heeft van de hypotheek. Daarnaast is het ook een aflossingsvrije hypotheek. Dit betekent dat de schuld niet afgelost wordt. Dit kan alleen als u overwaarde heeft op uw huis. De overwaarde uit uw huis kan in 1x of per maand gestort worden. De rente die u normaal betaald, wordt in dit geval bij de hypotheek opgeteld. Een ideale oplossing als u alleen AOW ontvangt! Bang dat uw hypotheek hoger wordt dan het huis waard is? Geen probleem, de geldverstrekker heeft hier een goede regeling voor. Benieuwd? Bekijk de pagina van de opeethypotheek.

Aanmelden voor het webinar

arrow_drop_up arrow_drop_down