Ferdy de Kwaadsteniet


Interview met hypotheekadviseur Ferdy de Kwaadsteniet, 13 augustus 2022

Ferdy de Kwaadsteniet? 

"Ja dat is echt mijn achternaam. Het grote voordeel van mijn achternaam is dat hij altijd blijft hangen en je mij nooit meer vergeet. Ik ben 34 jaar, getrouwd met Amber en ik word in oktober voor het eerst vader. Vol trots kan ik altijd zeggen dat ik geboren en getogen Ridderkerker ben. En in 2019 heb ik mijn vrouw overtuigd om ook naar het mooie Ridderkerk te verhuizen". Mijn grootste hobby is badminton, dat doe ik al sinds mijn 12e niet meer alleen op de camping. Ik ben elke dinsdag en donderdagavond te vinden bij badmintonvereniging Ribad in Ridderkerk."


Heb je altijd al hypotheekadviseur willen worden?

"Ik heb mijzelf begin 2020 om laten scholen tot hypotheekadviseur. Hiervoor heb ik horeca ondernemer/manager gestudeerd, de PABO gedaan en 12 jaar lang voor een grote telecomprovider gewerkt. Iets heel anders dus."

"Om mijzelf om te laten scholen moest ik 3 WFT (Wet Financieel Toezicht) certificaten behalen die gezamenlijk het diploma hypotheekadviseur vormen. Met dit diploma beheers ik de theorie, maar net als met autorijden is dat pas het begin en ga je het echt leren door het in de praktijk te brengen. 

Ik ben heel nieuwsgierig en wil altijd zoveel mogelijk weten. Op dit moment ben ik daarom ook bezig met een specialisatie opleiding Hypothecair Planner. Michael (eigenaar ASK-Advies red.) heeft mij de kans gegeven om bij ASK-Advies alles te leren over het geven van hypotheekadvies, zodat ik ook praktijkervaring op kon doen."


Je bent gespecialiseerd in lastige zaken?

"Ja dat klopt! Als het systeem ´nee´ zegt dan vind ik het leuk worden. Dat betekent namelijk dat ik zelf na moet denken. Ik ga daarom ook graag de uitdaging aan als je al bij een andere adviseur geweest bent waar niks mogelijk was. Zo'n second opinion bij ons kost je verder niks en dan weet je echt zeker of iets niet kan. Ook heb ik mijzelf extra verdiept in: Duurzaam Wonen en Hypotheken voor starters"


Kun je een voorbeeld geven wanneer je echt het verschil hebt gemaakt?

"Wat mij altijd zal bijblijven is een gezin dat met hun jonge zoontje een woning huurde met heel veel achterstallig onderhoud. Overal zaten schimmels, lekkages en onveilige constructies. Dat jongetje had al meerdere keren in het ziekenhuis gelegen vanwege de schimmels in de woning. Zij waren al anderhalf jaar op zoek naar een woning, maar het was niet gelukt om zelf een woning te kopen. Na heel veel bezichtigingen en tientallen keren overboden te zijn, kwamen ze via via bij mij terecht. Met mijn hulp hebben ze 5 bezichtigingen gehad, hebben wij 3x een bod gedaan, waarbij het 3e bod raak was. Drie maanden na onze 1e afspraak kregen ze de sleutel van hun nieuwe woning en konden ze weg uit de ongezonde woning! Ik was zo blij voor ze dat het snel gelukt was!" 


Heb je vragen aan Ferdy of wil je dat hij een keer meekijkt met jouw situatie? Maak dan gerust een gratis en vrijblijvende afspraak met hem.


Plan een afspraak met Ferdy